Karen Van Wolvelaer

Wie zijn wij?


Wie ben ik?

Mijn naam is Karen Van Wolvelaer en ik ben maatschappelijk werker en sinds 2012 ook systeemtherapeut. Al meer dan 15 jaar werk ik met gezinnen die onder druk staan, binnen Bijzondere Jeugdzorg en binnen de Geestelijke Gezondheidszorg.

Ik heb ervaring in het werken met ouders en jongeren die het moeilijk vinden om met elkaar om te gaan. Soms ontstaan verschillende standpunten, afstemmingsproblemen of taboes tussen ouders en hun kind, omwille van puberteit, trauma’s, ontwikkelingsproblemen,...

De belangrijkste principes in elke begeleiding zijn open en eerlijk in gesprek gaan en situaties benoemen, samen met het krijgen van erkenning. Dit betekent rechtuit mogen spreken over angsten, dromen, schaamte, frustraties, en het duidelijk uitspreken van verwachtingen. Zo komen we tot meer verbinding tussen de gezinsleden.

Alle ouders willen immers kunnen overbrengen hoe graag zij hun kinderen zien. Elk kind (hoe jong of oud ook) wil graag gezien worden door beide ouders.Niets is zo belangrijk als thuis kunnen thuiskomen. Tot rust komen binnen het gezin is nodig. Omwille van de drukte die iedereen ervaart en de vele verplichtingen die ieder heeft, is een rustpunt zo belangrijk.

Karen Van Wolvelaer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x