EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)


Wat is het?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een bewezen effectieve therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. De herinnering hieraan is traumatisch en kan met EMDR een gewone herinnering worden. Door het gebruik van afleidende prikkels (bijvoorbeeld via oogbewegingen, geluiden of aanraking) wordt de heftigheid van de herinnering verminderd. De traumatische herinnering wordt als het ware opnieuw opgeslagen als een gewone herinnering. Hierdoor nemen ook de andere klachten af.

De voorbereiding vraagt meestal meerdere sessies. De focus ligt dan op het opbouwen van een goede therapeutische relatie. Daarnaast bekijken we samen je levensloop en welke invloed het trauma of de trauma’s tot nu toe op je leven gehad hebben.

We evalueren of EMDR iets voor jou kan zijn.Voor wie?

"Ik wéét het allemaal wel, maar toch voel ik het niet zo."
"Ik ken de oorzaak maar dat helpt me geen stap verder."

Wanneer deze quotes voor jou van toepassing zijn, is EMDR een kans. Moeilijke levenservaringen en trauma’s kunnen een blijvende impact hebben op het dagelijks functioneren. Soms weet je nog wat de aanleiding was, soms heb je geen idee van een mogelijke oorzaak… Wat belangrijk is, is de last van het gevoel.

Aan de hand van een aantal verkennende gesprekken stellen we een tijdlijn en een target plan op. Dit geeft een duidelijk overzicht van de klachten en een helder behandelplan. Hiermee gaan we aan de slag en zo zetten we de verwerking in gang. Het verleden kunnen we niet veranderen. De impact van wat het met je doet… dat kunnen we wel.

EMDR is mogelijk bij kinderen (samen met hun ouders), jongeren, en volwassenen.

Meer informatie kan u vinden op www.emdr-belgium.be.

Neem vrijblijvend contact op

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x