Voor wie?


Nieuw samengestelde gezinnen

“Hoezo, jullie missen mama/papa? Is het niet leuk bij ons dan?”
“Ja, bij mama/papa is de afspraak anders. Hier doen we het zó!”

Je ziet eruit als een ‘gewoon’ gezin, maar niets is minder waar. Hoe doe je dat dan? Hoe moet dat, samenleven kinderen van iemand anders? En met jouw nieuwe partner in het leven van jouw kinderen? Hoe komen jullie tot een manier van samenleven die voor iedereen goed is? Welke regels zijn er dan? Moeten er verschillende regels zijn? Of andere? Of nieuwe? Hoe pakken we dat aan? En die andere ouder, waarvan je het gevoel hebt dat die meekijkt, welke plaats moeten jullie die geven?


Je wilt alleen maar het beste voor alle kinderen in het gezin maar je hebt vaak conflicten en wordt misbegrepen. Of je zou het toch beter vinden moest de andere toch meer jouw aanpak hanteren… Hoe geef je een plaats aan je ex, die toch ook de andere ouder blijft? Hoe gaan jullie als koppel, als gezin om met de invloed van buitenaf, die er ondanks alles toch is?

En wat als er dan nog een kindje bijkomt? Welk effect heeft dat op de verhoudingen? Hoe ga je om met uitspraken van de andere kinderen over verblijfsregelingen?

Partners in een nieuw samengesteld gezin hadden nooit een periode zonder kinderen en moeten dus altijd rekening houden met afspraken uit het verleden. Soms zou je dat liever niet doen maar dat is niet mogelijk.

De spanningen die dat met zich mee kan brengen, werken ondermijnend. We spreken hierover, met de gevoeligheden en de principes van elk, zodat er meer rust komt. Ideaal zal het nooit zijn, maar spanningen moeten uitgesproken worden en een plaats krijgen. Een compromis kan altijd gevonden worden!


Neem vrijblijvend contact

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x