Voor wie?


Gezinnen

Niets is zo belangrijk dan thuis kunnen thuiskomen. Tot rust komen binnen het gezin is nodig.
Omwille van de drukte die iedereen ervaart en de vele verplichtingen die ieder heeft, is een rustpunt zo belangrijk. En een thuis heeft iedereen, in gelijk welke vorm. Het is dan ook des te belangrijker dat die plek zoveel mogelijk energie en rust geeft.

Maar... dagelijkse conflicten gebeuren bij iedereen en zijn ook soms nodig. Wanneer stress en conflicten thuis de bovenhand nemen, moet er ingegrepen worden.

Ik geloof dat iedereen in het systeem graag wil dat het rustig is en zo harmonieus mogelijk verloopt. ik geloof ook dat het belangrijk is dat eigen grenzen en gevoeligheden gerespecteerd worden. Maar ik ben er ook van overtuigd dat de combinatie van verschillende prioriteiten en visies soms moeilijk te combineren zijn. En toch ben ik ervan overtuigd dat ze niet onmogelijk zijn.


Het zien van wat belangrijk is voor de ander en dit kunnen benoemen, is voor mij de belangrijkste stap. Erkenning krijgen, opgemerkt worden, naar waarde geschat worden,... kunnen veel ruimte creëren. Het is dan ook een van de belangrijkste accenten in de gesprekken.

Dat ouders het betere voorbeeld horen te geven, is een ander belangrijk accent. Hier niet altijd de kracht meer toe hebben of de inspiratie om zichzelf opnieuw uit te vinden, is iets wat bij vele ouders voorkomt. Geen gevoel (hoe scherp ook) mag onbesproken blijven. Er kan enkel aan de slag gegaan worden in een samenwerking van vertrouwen en met de zekerheid niet veroordeeld te worden.

Ik gebruik dan ook een aantal simpele technieken waardoor ouders meer menselijk worden en tegelijk respect verkrijgen. Grenzen stellen en duidelijkheid geven is een van de mooiste zekerheden die je je kind kan meegeven. Kunnen duidelijk maken aan je kind dat je hem/haar graag ziet, ongeacht keuzes of achievements, zomaar voor wie hij/zij is, is een geschenk voor het leven.

De realiteit en de knelpunten zijn het vertrekpunt, de verwachtingen zijn de richtlijnen. Maar essentieel is de haalbaarheid van verlangens, binnen de situatie zoals ze is. immers, in vele situaties is ouderschap intensiever dan in andere. Waardoor dit komt, verschilt van systeem tot systeem. Maar belangrijk is dat er altijd een andere manier is.

En op momenten dat je als ouder niet meer dat geloof hebt, zal ik dat geloof altijd vasthouden.


Neem vrijblijvend contact


Gezinnen

Om nog beter te kunnen inspelen op de huidige tendensen, start ik in februari met een bijkomende vorming “Bemiddeling en Mediation (Interactie-Academie)”. Zo wil ik ouders die voor een ouderschapsreorganisatie staan omwille van een echtscheiding, beter kunnen ondersteunen.

Dat ouders die scheiden ook andere visies hebben over wat goede zorg is voor hun kinderen, hoeft niet te betekenen dat er geen consensus kan gevonden worden. Want hoewel ouders het de kinderen soms niet gemakkelijker maken door uit elkaar te gaan, is een goede verblijfsregeling van essentieel belang. Dat ouders de gevoelens van de kinderen niet persoonlijk mogen nemen, is voor mij een belangrijke leidraad.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x