Gezinstherapie

Gezinstherapie en Pedagogische ondersteuning

De spanningen thuis lopen soms erg op. Tussen jou en de kinderen. Of tussen jou en je ouders. Tussen jullie als ouders. Vol goede voornemens worden afspraken gemaakt, maar die blijven nooit lang hangen. Frustraties en ergernissen nemen enkel toe en bijgevolg ook de conflicten. Consequent zijn… dat klinkt goed maar waar blijf je de moed of energie vandaan halen om altijd alle afspraken te blijven volgen? En tegelijk… wat zou het goed zijn om wat meer rust te hebben thuis...

Voor gezinnen met jonge kinderen is het belangrijk dat ouders verder ondersteund worden in het vasthouden van afspraken en structuren. Ongetwijfeld heb je als ouder al heel veel geprobeerd. Maar het vasthouden van de afspraken is moeilijk. Consequent zijn… eenvoudig gezegd, toch? Tegelijk, wat zou jij willen dat je kinderen leren of kunnen? Wat kan je daar als ouder aan doen? Soms zijn bepaalde afspraken of planningen eigenlijk best hoog gegrepen, omdat je als ouder niet altijd de kracht en moed aan de dag kan blijven leggen om vast te houden. Maar soms ook omdat opvoeden binnen jullie gezin veel intensiever is dan bij sommige andere gezinnen.



In gezinnen met adolescenten  klinken verschillende stemmen. Hoe rijm je de verschillende belangen? Via concrete afspraken proberen we meer rust te krijgen. Gesprekken worden gevoerd met jullie als ouders maar op gelijke hoogte staan gesprekken met de kinderen én met het hele gezin. Als afspraken samen gemaakt worden, worden ze meer gedragen en is de kans op slagen groter. Bovendien kan je leren hoe je als gezin beter kan communiceren.

Een neutrale derde kan ondersteunen om naar elke partij te luisteren en samen met jullie te komen tot een consensus. En iemand die mee opvolgt hoe deze afspraken worden opgevolgd, kan ook een ondersteuning zijn. Zonder te veroordelen. Zonder met de vinger te wijzen. Want tenslotte wil iedereen toch meer rust?

Neem vrijblijvend contact op

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x